Bourgondisch Limburg

In Limburg zijn er meer sterrenrestaurants dan in welke regio in Nederland ook. Maar gaat uw voorkeur uit naar een gezellige brasserie, eetcafé of dorpskroeg, ook dan biedt Bourgondisch Limburg veel mogelijkheden. Limburg staat bekend om zijn gastvrijheid, het goede leven en genieten van goede smaak! De grote hoeveelheid streekproducten en streekgerechten, maken direct duidelijk waarom de inwoners van Limburg vaak als Bourgondisch omschreven worden.

 

De heerlijke Limburgse producten lopen uiteen van de ‘koningin der groente’ de asperge tot aan de Limburgse vlaai. Heerlijke gerechten en geweldige wijnen die met veel toewijding worden gemaakt en de bediening die met aandacht het gastheerschap invult. U kunt genieten bij één van deze streekrestaurants die deze producten op het menu hebben staan. Met liefde bereid met verse Limburgse grondstoffen.

 


Een groot gedeelte van de Nederlandse bierbrouwerijen bevinden zich in de provincie Limburg. De verschillende bierbrouwerijen hebben allemaal hun eigen geschiedenis en hun eigen recept voor het brouwen van de heerlijkste biersoorten. Of u nou houdt van oud bruin, bokbier of malt, Limburg heeft het allemaal in huis en zal er alles aan doen om een perfect biertje voor u te brouwen. Wanneer u een Limburgs biertje drinkt, proeft u de kwaliteit van een brouwer die alleen gebruikt maakt van de beste grondstoffen.

 

De aanwezigheid van diverse zuidhellingen in de heuvels van Zuid-Limburg maakt deze provincie bijzonder geschikt om lekkere wijnen te verbouwen. U kunt deze wijngaarden meestal bezoeken en de wijn die er gemaakt wordt proeven.

 


De bekendste Limburgse kaas is ongetwijfeld rommedoe. Deze kaas werd oorspronkelijk in middeleeuwse kloosters gemaakt, waar ook de rood-bruine bacterie zich ontwikkelde die de kaas zijn specifieke kleur en smaak geeft. Ook de in Zuid-Limburg veel voorkomende mineraalrijke mergelgrond draagt bij aan deze sterke geur en smaak. In Limburg zijn veel heerlijke kaassoorten te halen die ambachtelijk geproduceerd worden in één van de kaasboerderijen die Limburg rijk is.

 

Ohé & Laak

Bourgondisch Limburg

Activiteiten

Fotoalbum omgeving

^ Naar boven