Ohé & Laak

Het Eiland in de Maas wordt gevormd door twee armen van de rivier de Maas. De hoofdstroom van de rivier vormt tevens de grens tussen Nederland en België en wordt ook wel de Grensmaas genoemd. Op het eiland liggen twee interessante plaatsen; het vestingstadje Stevensweert en het landelijke Ohé en Laak.

 

Kaart: ligging van Ohé en Laak

 

Het landelijke Ohé en Laak vormt de zuidelijke helft van het Eiland in de Maas. In de kern Ohé ligt o.a. het monumentale kasteel Hasselholt, een edelmanshuis uit de 16e eeuw. Voor fietsers en wandelaars is er de mogelijkheid om met het veerpontje de Maas over te steken naar België.

 

Het eiland ligt in Midden Limburg, een streek die zich kenmerkt door de vele fietsroutes, stadjes en recreatiemogelijkheden en die tevens de uitvalsbasis vormt voor uitstapjes naar bijvoorbeeld Heerlen of Maastricht en het naburige België. Het is een ideale omgeving voor mensen die van ontspanning, natuur en cultuur houden.

 

Behalve het kasteel is ook een bezoek aan het Streekmuseum Stevensweert/Ohé en Laak de moeite waard.

 

Het naburige Stevensweert is een gezellig vestingstadje uit de 13e eeuw. Alle straten lopen naar het middelpunt, als spaken in een wiel, waardoor een karakteristieke bebouwing is ontstaan.

 

Ohé & Laak

Bourgondisch Limburg

Activiteiten

Fotoalbum omgeving

 

 

^ Naar boven