Omgeving

Het eiland van Ohé & Laak en Stevensweert grenst aan de Maasplassen en heeft de laatste jaren steeds meer naam gemaakt als recreatiegebied voor watersport. Vanaf uw Maasvilla vaart u er via de oude Maas, die tevens de grens met België vormt, in een half uurtje naar toe. Aangezien de beroepsvaart aan de oostkant passeert via het Julianakanaal komt u hier geen grote schepen tegen.

 

Deze Maasplassen vormen nu het grootste aaneengesloten watersportgebied in Nederland en zijn een eldorado voor zwemmers, zeilers, surfers en waterskiërs. De Maasplassen worden omgrind door natuurgebieden.

 

Bekende natuurgebieden liggen op ongeveer een half uur rijden. Zo kunt u heerlijk wandelen in de Meinweg bij Herkenbosch, het Brachterwald in Duitsland, De Groote Peel bij Meijel en Nationaal Park Hoge Kempen bij Maasmechelen in België.

 

Vanuit Ohé & Laak kunt makkelijk de omliggende steden bezoeken. Maaseik ligt op 15 minuten rijden en Roermond op 20 minuten. Heerlen en Maastricht bereikt u in een half uur. Tel daar nog een kwartier bij op en u zit middenin het historische Aken. Eindhoven en Venlo (de Floriade) liggen op ongeveer drie kwartier. Kortom, meer dan genoeg mogelijkhden om vanuit uw Maasvilla op pad te gaan.

 

Ohé & Laak

Bourgondisch Limburg

Activiteiten

Fotoalbum omgeving

^ Naar boven