Wonen op water

De Maasvilla’s gelegen aan de Maasplassen naast jachthaven “Maasterp” in Ohé en Laak, is één van de ‘Bouwen op Water’ projecten waar Dura Vermeer al sinds 1998 mee actief is. Het bouwconcern ontwikkelde en realiseerde al eerder 14 drijvende en 32 amfibische woningen in Maasbommel. Dit gebeurde eveneens in samenwerking met Boiten raadgevende ingenieurs en Factor Architecten, De twee drijvende en vier amfibische woningen ijn Ohé en Laak zijn de eerste in een totale reeks van 32 Maasvilla’s.

 

Stroomgebied
Bouwen in het stroomgebied van de Maas is gebonden aan zeer strenge eisen en wordt nauwelijks nog toegestaan, behalve op zogenaamde EMAB locaties (experimenteren met aangepast bouwen). Om op basis van deze mogelijkheden te bouwen dient een zeer uitgebreid traject van procedures te worden doorlopen. Het project Maasvilla’s Ohé & Laak ligt niet alleen buitendijks in het stroomgebied van de Maas, maar ook nog eens op en aan de dijk wat deze procedures extra bemoeilijkt. Bovendien moet er een substantiële bijdrage geleverd moet worden aan de verlaging van opstuwing in de Maas bij hoogwater. Uiteraard voldoet project Maasvilla’s Ohé & Laak aan alle gestelde eisen.

 

Innovatieve bouw
De Maasvilla’s worden in verband met hun gewicht geheel in solide houtskeletbouw opgezet, waarbij zowel de gebruikte materialen als de gehele afwerking aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Het bouwprincipe is een betonnen drijfbak met een houtskelet opbouw waarbij een slimme indeling de villa, mede door het functioneel gebruik van deze betonnen drijfbak, maximale ruimte geeft. Dit in tegenstelling tot veel andere drijvende woningontwerpen. De exclusieve recreatievilla is van hoge kwaliteit met een luxe aankleding, die u verder naar eigen smaak kunt aanpassen en inrichten.

^ Naar boven